11 maj

Vad är den verkliga meningen med våra liv?

Har du ställt dig den frågan någon gång; visst har du det och undrat vad egentligen livet går ut på och vad meningen med livet är. Det finns förmodligen tusentals svar på denna fråga, beroende på vem du frågar. Svaret kan vara enkelt och svaret kan vara komplicerat.

Strävan i livet
Det komplicerade kan vara att vi måste nå den absoluta toppen i vår karriär i arbete, sport eller kanske rentav att verkligen bestiga toppen av ett högt berg, för att den ultimata lyckan och meningen med livet ska vara fulländad.

Vi kanske sätter nöjeslivet främst med fester och tillställningar var och varannan vecka eller kanske dagligen, för att känna att livet har ett innehåll. Och vi strävar efter att ha en mängd människor runtom oss, tillsammans med en välfylld telefonbok eller mailinglista. Vi avskyr ensamheten och värjer oss till det yttersta för att inte kännas vid den.

Men någonstans inom oss så finns där en tyst röst som säger att detta inte räcker eller att det känns ändå som att en viss tomhet finns där; inom oss. Trots allt vi gör för att försöka tillfredsställa våra behov av liv, så smyger det sakta inpå oss att detta inte räcker.

Det är något som saknas. Vad är det som saknas; frågar vi oss då vi står där inför vår egen spegelbild? Varför känner jag mig inte helt lugn och rofylld?


Kommentarer
» josefina

Jag har tänkt tanken minst 1000 gånger

2008-05-11 13:11:28
URL: http://nyhet.blogg.se
» Pauliina

Ha en forts trevlig dag :)

2008-05-11 13:11:43
URL: http://pauliina22.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback