yeeei!

hello allesammans ! kom nyss hem och sitter här vid datan med ett stort glas julmust med is i , asgott. Idag slutade vi egentligen tjugo över två men vi hade prov om hinduismen och buddhismen vilket gick bra  fick 30 poäng G+ *stolt*! Vi fick också reda på våra betyg i svenska idag jag kommer få VG skitstolt tro mig. Ja gillar verkligen svenskan vi får så många roliga uppgifter ska visa min argumentation ja skrev i går. Var också hos Inger ryholt idag med sandra vi pratade om gymnasievalet, ja och sandra vill ju bli frisörer så vi fick lite tips blandannat hantverksakgrejsimojsen i Blåsut där man får prova på massa olika saker första året och det andra året väljer man och får praktisera 3 dagar i veckan och resten skola. Det är vårt första val 2 valet är st eriks, 3 valet är enskede gård, 4 valet är tyresö gymnasium där dom öppnat en ny linje med frisörinriktning och 5 valet är faktist globen hotell resturang. Det är så mycket skola just nu provprovprov har ett stort Engelskaprov på måndag och sen har jag sandra malin & malin i vår klass fått en uppgift att skriva en jultidning för hon tycker vi är så bra på o skriva (a) o det höjer ju betygen i svenska lite mer hihi. Nu ska ja kolla runt på datan vi hörs puss.

Borde kondomer vara gratis ?

Förr i tiden hade folk bara sex om de var gifta, i vissa länder var det till och med olagligt att ha sex om man inte var gift. Idag har siffran ökat och mer folk har sex. Sjukdomarna sprider sig snabbt, folk tänker inte på att skydda sig ,speciellt ungdomarna. Det leder till oönskade graviditeter och könssjukdomar. Borde kondomerna bli gratis ?

Alla människor har rätten att bestämma över sig själva. Det är ingen som tvingar människorna att använda kondomer. Men i dagens samhälle har folk mycket sex och det är oftast oskyddat, det leder till oönskade graviditeter och könssjukdomar som sprids runt i landet. Folk idag tycker att det är svårt att få tag på kondomer, det kan vara att de kostar för mycket eller att det finns för lite ställen där man säljer dem på. Om kondomerna blir gratis så leder det kanske till mindre oönskade graviditeter, och att vi människor faktist tar mer ansvar när det gäller sex och skyddar oss.

Kondomer ger stort skydd till alla människor, det är nog ett av de säkraste preventivmedel som man kan använda. Vuxna människor borde faktist ta ett större ansvar och skydda sig när de har sex. Kondomer är inte leksaker, det är något som skyddar oss för graviditeter och könssjukdomar. Kondomer kostar att tillverka och de säljs nästan överallt. Om man skulle låta kondomerna vara gratis skulle det kosta för mycket för vårt samhälle och det har vi inte råd med.

Kondomerna är något stort i det samhälle vi lever det hjälper oss så mycket. Om man är kär i en kille tex och vill mista sin oskuld med honom utan att bli gravid är det bästa sättet för honom att ha en kondom. Vi har råd att ge ut kondomer gratis, de skulle vara bäst för oss alla. Hela samhället skulle bli bättre, människorna skulle bättra sig och sjukdomarna skulle inte spridas lika mycket.

Kondomerna borde vara gratis för att det ger människorna en funderare, de tar inte saker för givet längre bara. De börjar använda kondom och siffrorna sjunker på oönskade graviditeter m.m.

det här är min argumentation då snabbt och slarvigt skriven men ändå helt okej. Det som är lite fel är att min tes har blivit en fråga och att jag har skrivit lite för många gånger om oönskade gravditeter och könssjukdomar. Menmen nu är den inte indelad i stycken som den är annars men ja hoppas ni förstår ialf hehe. Ja låter som värsta pluggisen! men de är kul .


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback